Endine äripartner sundis Baltikat Lätis Evermeni kaubamärki mittekasutama

26. november 2004, 13:45

Rõivatootja Baltika kaotas Lätis esimese astme kohtuvaidluse oma Evermeni kaubamärgi kasutamiseks.

Möödunud aastal kaebas Baltika kohtusse kohalik ärimees, Baltika endine äripartner Nikolajs Boicovs, kes registreeris Evermeni kaubamärgi Lätis 1998. aastal, edastab <#BBN=http://www.balticbusinessnews.com/mod/onl_news.pl>.

Baltika alustas Evermeni kaubamärgiga riiete müüki läbi Boicovsile kuuluva Lirs Ltd Lätis 1995. aastal. Hiljem sai Boicovsist Baltik Stilsi juhatuse esimees ja ta registreeris ettevõtte ümber Evermen Ltd-ks.

Boicovsi sõnul on ta investeerinud Evermeni brändi märkimisväärselt.

Baltika Latvija opereerib Lätis kolme CHR/Evermeni kontseptsiooni kauplusega, kus naisterõivaid müüakse CHR-i ja meesterõivaid Evermeni kaubamärgi alt. Lisaks sellele on veel üks samasse kontseptiooni kuuluv kauplus, kus müüakse vaid naisterõivaid. Boicovs Evermen Ltd-l on neli poodi.

Baltika on Evermeni kaubamärgi registreerinud Eestis, Leedus, Venemaal, Ukrainas, Poolas ja Skandinaavias. Lätis registreeris ta kaubamärgi aastal 2003.

Baltika kaebab kohtuotsuse edasi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing