Jaapani autotootjatel napib terast

26. november 2004, 12:10

Jaapani autotootjatel napib terast, mis sunnib neid terast ostma Hiinast ja Lõuna-Koreast, kirjutas Bloomberg viidates Jaapani tänastele hommikulehtedele.

Terast imporditakse, kuna Jaapanis on terasepuudus. Toyota alustab oma Kagu-Aasias asuvate tehaste jaoks terase ostu Hiina firmalt Shanghai Baosteel Groupilt. Jaapani autotooja ostab ka terast Lõuna-Korea Poscolt. Samal ajal püüab Toyota saavutada kahelt suurelt tarnijalt, Nippon Steelilt ja JFE Steelilt tarnete stabiilsust.

Nissan Motor nõudis kiirelt Lõuna-Korea Poscolt teraslehti autotoe tootmiseks. Posco otsustab, kas ta suudab täita Nissani soovi, arvestades nõudluse-pakkumise vahekorda koduturul. Jaapani suuruselt teine autootja teatas eile, et katkestab ajutiselt oma kolmes autotehases töö seoses terasepuudusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing