Jaapani autotootjatel napib terast

26. november 2004, 12:10

Jaapani autotootjatel napib terast, mis sunnib neid terast ostma Hiinast ja Lõuna-Koreast, kirjutas Bloomberg viidates Jaapani tänastele hommikulehtedele.

Terast imporditakse, kuna Jaapanis on terasepuudus. Toyota alustab oma Kagu-Aasias asuvate tehaste jaoks terase ostu Hiina firmalt Shanghai Baosteel Groupilt. Jaapani autotooja ostab ka terast Lõuna-Korea Poscolt. Samal ajal püüab Toyota saavutada kahelt suurelt tarnijalt, Nippon Steelilt ja JFE Steelilt tarnete stabiilsust.

Nissan Motor nõudis kiirelt Lõuna-Korea Poscolt teraslehti autotoe tootmiseks. Posco otsustab, kas ta suudab täita Nissani soovi, arvestades nõudluse-pakkumise vahekorda koduturul. Jaapani suuruselt teine autootja teatas eile, et katkestab ajutiselt oma kolmes autotehases töö seoses terasepuudusega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing