Põllumajandusministeerium tutvustas uut ökomärki

01. detsember 2004, 16:16

Täna tutvustati Põllumajandusministeeriumis esmakordselt avalikkusele ökomärgi ideekonkursi võidutööd, mille autoriks on Ain Saviauk Põltsamaalt.

?Puhas loodus tekitab hea ja rõõmsa tunde ja just seda meeleolu püüdsin ka sellesse märki panna,? ütles ökomärgi autor Ain Saviauk tänasel esitlusel. Märgil on kujutatud võrsuvat taime, mis autori sõnul peaks sümboliseerima elujõudu ja ?tahet. ?Ka ökoloogiline toodan süstib inimestesse rõõmu ja elutahet,? kommenteeris Saviauk.

Ökomärk kinnitab, et märgistatud toote kasvatamisel ei ole kasutatud mineraalväetisi, mürkkemikaale, kasvustimulaatoreid ning muid sarnaseid ühendeid. Märk tagab ka selle, et toode ei sisalda geneetiliselt muundatud organisme ja et toode on kasvatatud loodussäästlikult. Märki kasutavad ettevõtted on läbinud kord aastas läbiviidava riikliku kontrolli.

Uue märgistusega tooteid võib meie poelettidelt leida uue aasta esimesel poolel. Kõik tootjad, kes on tunnustatud maheda toodangu tootjad saavad ka ökomärgi kasutamisõiguse. Märgi kasutamine on tootjatele vabatahtlik.

?Kindlasti peame me märgi teadvustamisel tegema tihedat koostööd nii mahetootjate esindajate kui ka Eesti Põllumajandus-Kaubandusekojaga,? ütles esitlusel põllumajandusminister Ester Tuiksoo.

Põllumajandusministeerium kuulutas käesoleva aasta juulis välja ökomärgi ideekonkursi, kuhu laekus kokku 41 tööd 13-lt autorilt. Lõppvooru pääses kolm kavandit.

Eestis on hetkel 810 mahepõllumajandusega tegelevat ettevõtet

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing