Novembris varastati enim Volkswageneid

ÄP 03. detsember 2004, 00:00

Novembrikuu autovarguste statistikas osutus varastatuimaks autoks teist kuud järjest Volkswagen, mis oli vahepeal loovutanud esikoha Audile.

Novembris langes keskkriminaalpolitsei andmetel varaste saagiks ühtekokku 163 sõiduautot, 6 järelhaagist, 6 mootorratast ja 6 veoautot. Mullu samal ajal varastati 143 sõiduautot, ehk varguste arv on kasvanud 14 protsenti. Positiivne on kõige selle juures see, et novembris sai politsei kätte 94 sõiduautot.

Kui siiani oli varastatuim auto Eestis Audi 80, siis novembris möödus temast 124-kereseeriaga Mercedes-Benz, mis oli 18 autoga ka novembrikuu varastatuim auto. Teisel kohal oli novembris 15 autoga BMW 5-seeria, kolmas 14 autoga VW Passat. Audi 80 varastati novembris 10 autot, sama palju langes kurikaelte ohvriks ka VW Transportereid.

Ilmselt on külmad ilmad viinud varaste huviorbiidist välja vanad VAZid, mida kasutatakse enamasti niisama lõbusõitudeks. Kas ei kipu VAZid külmaga käivituma või on asi milleski muus, igatahes varastati seda marki autosid novembris rekordiliselt vähe, vaid kuus. Oktoobris kadus näiteks 17 VAZi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing