Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Randalu silmitsi Beethoveniga

Kersti Inno 03. detsember 2004, 00:00

Beethoveni viis klaverikontserti ? see on klaveriõhtute tipp!

Kalle Randalu on Beethoveni kontserditsüklit korduvalt ja menukalt esitanud nii Eestis kui ka Saksamaal. Esmakordselt 1987. aastal. Sama tsükli kümme aastat hiljem toimunud esituse Estonia kontserdisaalis valisid Klassikaraadio kuulajad aasta suurimaks muusikaelamuseks.

Saksamaal elava eesti pianisti, Karlsruhe Muusikakõrgkooli ja Freiburgi Ülikooli professori Kalle Randalu Beethoveni tõlgitsust hindavad kõrgelt ka sakslased, tuues Randalu esmaklassilisest mängust esile säravpuhast tooni, nüansirikkust, tundelisust, musikaalsust, suurepärast tehnikat. Randalu on neid kontserte esitades enda sõnul avastanud üha üllatavamaid perspektiive, uusi tagamaid, sügavusi.

Muusikaajaloos annab otsida teist heliloojat, kelle ühe ?anri teosed pakuks nõnda suurt kunstilist naudingut ja vaheldusrikkust kui Ludwig van Beethoveni klaverikontserdid. Loodud ajavahemikus 1790?1809, on need nagu viis osa suurest draamanäidendist.

8. detsembril saab kuulata kontserte nr 1?3. Neist esimesed kaks, Beethoveni esimesed Viinis valminud orkestriteosed, on kantud heliloojast klaverivirtuoosi mängurõõmust, kolmas tähistab läbimurret teel kuulsa ?Eroica? poole. 9. detsembril esitatavad 4. ja 5. kontsert on aga meistriteosed küpse looja sulest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:28
Otsi:

Ava täpsem otsing