Ümbrikupalkade maksjad on sihikule võetud

ÄP 06. detsember 2004, 00:00

Tallinna ja Harju kolmes töövaidluskomisjonis on arutlusel olnud sadu ümbrikupalga juhtumeid, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Ümbrikupalga üle kaebavaid tööandjaid on nii palju, et pigem võiks rääkida juhtumitest, kus seda ei kaevata, rääkis ühte kolmest töövaidluskomisjonist juhtiv esimehe kohusetäitja Enn Reinsalu.

Reinsalu sõnul on ümbrikupalkade maksmises esikohal ehitusfirmad, õmblustööstus, kaubandus, väikesed transpordifirmad ja lisaks kõik keldribaarid. Ehkki maksuameti peadirektor Aivar Sõerd peab võitlust ümbrikupalkadega ametkondade koostöös väga oluliseks, on seni maksuametis leidnud tõestamist vaid vähesed ümbrikupalga juhtumid.

Hetkeseis: Võitlus ümbrikupalga maksjatega karmistub ja maksuamet on hakanud korraldama ka haaranguid. Siiski jäi konjunktuuriinstituudi andmetel veel 2003. aastal riigil ümbrikupalga tõttu maksudena saamata 1,6 miljardit krooni, mis on 0,4 miljardi võrra rohkem kui aasta varem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing