EPL: ekspertiis advokaadibüroost soovitab viljavarguse eest eksjuht vastutusele võtta

07. detsember 2004, 08:04

Põllumajandusministeeriumi tellitud ekspertiis advokaadipüroost soovitab riigil viljavarguse eest vastutusele võtta ASi Eesti Viljasalv eksjuht Ago Soots.

?Olemasoleva info põhjal on ASi Eesti Viljasalv juhatuse liikme vastutus võimalik, nõukogu liikmete vastutus võimalik, aga vähetõenäoline,? kinnitab eile põllumajandusministeeriumisse jõudnud õigusliku ekspertiisi kokkuvõte, kirjutab Eesti Päevaleht.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo kutsub kokku ministeeriumisisese komisjoni ja selle arutluste tulemusena selgub muu hulgas, kas ministeerium teeb ettepaneku Eesti Viljasalve juhtide vastutusele võtmiseks, ütles ministeeriumi pressinõunik Iiris Saluri.

Tänavu märtsis suure skandaali tekitanud viljavargust ASis Rakvere Viljasalv uuriv Viru vanemprokurör Sirje Merilo ütles eile, et loodab heal juhul kriminaalasja kohtusse saata sel nädalal. ?Praeguse seisuga lähevad kohtu alla otsesed tegijad, ASi Eesti Viljasalv poolt kedagi juurde ei tule,? ütles Merilo.

Seega astuksid kohtu ette ASile Eesti Viljasalv vilja hoidmise teenust pakkunud Rakvere Viljasalve endised juhid Vladimir Semjonov, Martti Kedder ja Sergei Karakai. Merilo sõnul on AS Eesti Viljasalv esitanud kriminaalasja juurde 38 miljoni krooni suuruse tsiviilhagi. Rakvere kolmiku süüdimõistmisel läheks tsiviilhagi, kui kohus selle rahuldab, nende kraesse.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing