Gert Tiivas tõusis OMX grupi uute turgude üksuse juhiks

07. detsember 2004, 13:13

Tuleva aasta 1. jaanuarist saab Gert Tiivas OMX grupi uute turgude üksuse juhiks, teatas Tallinna Börs.

Uuel ametikohal hakkab senini OMX Balti Operatsioonide presidendi ja Tallinna Börsi juhatuse esimehena töötanud Tiivas vastutama OMX grupi tegevuse arendamise eest Kesk- ja Ida-Euroopas ning Venemaal.

Gert Tiivas (31) on töötanud OMXis alates 1998. aastast, alustades Tallinna Börsi tegevjuhi kohalt ning liikudes sealt edasi ettevõtte Balti Operatsioonide presidendi kohale. Viimases ametis oli Tiivase ülesandeks juhtida Riia ja Vilniuse börside ning keskdepositooriumide ostmist ning ühendada need OMX grupiga.

?Gert on väga energiline ja tulemuslik juht. Tema eestvedamisel on OMX Balti üksus muutunud moodsaks ja kasumlikuks ettevõtteks ning Balti riikide väärtpaberiturud on teinud läbi suure arengu. Saavutatud on üks meie strateegilistest eesmärkidest - ühendatud Baltimaade turg. Gerdi poolt selle protsessi käigus omandatud väärtuslikud kogemused tulevad kasuks tema uuel ametikohal, kus tema ülesandeks on toetada teiste regionaalsete turgude arengut Kesk- ja Ida-Euroopas,? ütles Jukka Ruuska, OMX Exchanges president.

?Baltimaade börsid on jõudnud paljutõotavasse arenguetappi, näha on turgude elavnemist, tulevik on oluliselt kindlam ja juba lähiajal on oodata turule uusi ettevõtteid,? kommenteeris Gert Tiivas. ?Ka Kesk- ja Ida-Euroopa turud ning samuti Venemaa on viimastel aastatel väga dünaamiliselt arenenud. OMX grupp on tõestanud oma strateegia ja teadmiste sobilikkust regionaalsete turgude ülesehitamisel. Me soovime seda kogemust pakkuda ka teiste kiirelt kasvavate turgude edasiarendamiseks. Me näeme seal häid võimalusi OMXi äritegevuse laiendamiseks,? lisas Gert Tiivas.

Tiivas jätkab oma seniste tööülesannete täitmist kuni uue OMX Balti Operatsioonide presidendi leidmiseni tuleva aasta esimese kolme kuu jooksul.

Peale seda jätkab Tiivas tööd Eesti Väärtpaberikeskuse, Riia Börsi, Läti Keskdepositooriumi, Vilniuse Börsi ja Leedu Keskdepositooriumi nõukogudes.

Peale Tallinna Börsi uue juhatuse esimehe nimetamist määratakse Gert Tiivas ka Tallinna Börsi nõukogu liikmeks. Samuti jätkab ta tööd OMX Exchanges divisjoni tegevjuhtkonna liikmena.

Tallinna Börs ja Eesti Väärtpaberikeskus kuuluvad rahvusvahelisse OMX gruppi. OMX koosneb kahest divisjonist: OMX Technology pakub kauplemistehnoloogia lahendusi ning OMX Exchanges opereerib väärtpaberibörse Stockholmis, Helsingis, Tallinnas, Vilniuses ja Riias, pakkudes ligipääsu 80 protsendile Põhja- ja Baltimaade väärtpaberiturust.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing