Meelis Lao kaotas kohtus vaidluse McDonald?siga

ÄP 10. detsember 2004, 00:00

Sügisel sekkus rendivaidlusesse vastuolulise kuulsusega ärimees Meelis Lao, kes takistas restorani tööd. Meelis Lao esindas OÜd Fixor Invest, kes pidas end kinnistu omanikuks ning soovis McDonald?s Eestiga rendisuhte lõpetada.

McDonald?s Eesti Viru tänaval asuvate ruumide üle käiv kohtuvaidlus algas 2002. aastal. 1993. aastal said vennad David ja Gabriel Abramson tagasi Tallinna vanalinnas tervet kvartalit hõlmanud hoone. Nad sõlmisid 25aastase rendilepingu Kawe Kinnisasja ASiga.

2002. aasta veebruaris sõlmisid Abramsonid kokkuleppe OÜga Aaber Kinnisvara, mille omanikuks oli Madis ja Mart Habakuke juhitav EBS Grupp. Sama aasta juulis sõlmisid Abramsonid Kawe Kinnisasjaga rendilepingu ennetähtaegse lõpetamise kokkuleppe. Aaber Kinnisvara esitas McDonald?s Eestile nõude vabastada ruumid hiljemalt kolme aasta jooksul. McDonald?s soovis renditud ruumides edasi olla. Aaber Kinnisvara alustas McDonald?s Eesti vastu kohtuteed.

2003. aasta suvel müüs Aaber Kinnisvara 36 aastaks saadud hoonestusõiguse edasi OÜ-le Fixor Invest.

Tänavu septembris üritas end majaomanikuna tutvustanud Meelis Lao McDonald?s Eesti Viru tänava hoonest jõuga välja tõsta. Konflikti sekkusid kaks turvafirmat ning politsei. Vastasseis lahenes järgmisel päeval ja kiirsöögikoht avas taas uksed.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:58
Otsi:

Ava täpsem otsing