Bergmann, Akkel ja Link taotlevad lihtmenetlust

13. detsember 2004, 15:55

Kolme kohtu all oleva ERA-pankuri advokaati esitasid täna Tartu maakohtule taotluse saada aega lihtmenetluste läbirääkimiseks.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul esitasid Andres Bergmanni, Raivo Lingi ja Peep Akkeli kaitsjad täna Tartu maakohtule taotluse saada aega lihtmenetluste läbirääkimisteks oma kaitsealuste suhtes. ?Kohus andis taotluse esitanutele aega neljapäeva pärastlõunani, mil jätkub kohtuistung,? lisas Tamm.

Jaak Kiikeri kaitsja esitas täna kohtule taotluse eraldada Kiikeri süüdistus antud kriminaalasjast eraldi menetlusse.

Kui suurprotsess ERA-pankurite üle 2002. aasta septembris algas, taotlesid kohtualused asja lahendamist kiirkorras ehk lihtmeneltuse kokkuleppega. See eeldab, et kohtualused tunnistavad end süüdi ning soostuvad prokuröri pakutud karistusega. Lihtmenetluse kokkuleppest asja tookord ei saanud, sest osa võtmefiguuridest ei soostunud reaalse vanglakaristusega.

ERA-pankurite üle peetavas suurprotsessis on kohtu all ERA Panga nõukogu esimees Andres Bergmann, panga juhatuse esimees Jaak Kiiker, panga finantsdirektor Peep Akkel, panga IT-osakonna juhataja Mart Kallaste, panga Tallinna filiaali juhataja Raivo Link, panga jurist ja Andres Bergmanni õde Aet Bergmann, panga asjaajamisosakonna juhataja Krista Rästa ja kindlustusfirma Polaris Vara töötaja Helve Luhasalu.

ERA Panga gruppi kuulunud kindlustusseltsi Polaris Vara endise juhataja Tarmo Rubeni kriminaalasi eraldati ERA-pankurite suurest kriminaalasjast tänavu suvel. Tartu maakohus kinnitas 25. oktoobril lihtmenetluse kokkuleppe, mille kohaselt mõistis Tarmo Rubeni tingimisi 1,5 aastaks vangi. Rubenit süüdistati riisumises suures ulatuses ametiseisundi kuritarvitamise teel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing