EPL: Paldiski sadamas valmis autoterminal

13. detsember 2004, 08:17

Paldiskist jõuab automüüjateni aastaga ligikaudu 8000 uut sõidukit.

Paldiski lõunasadamas valmis Baltimaade esimene täisteenindusega autoterminal, kust suunatakse tehasest tulnud masinad müüki Eesti, Läti, Leedu ning ka Venemaa turgudele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Terminali omaniku Nurminen PDI Services OÜ teatel vastab 34 000 m2 suurune terminal kõigile autotehaste kvaliteedinõuetele. Ettevõttele kuulub ladustamisplatsile lisaks ka 700 m2 suurune töökoda, kus tehakse riikitoomisega seonduvat kontrolli, müügieelset ettevalmistust ja paigaldatakse autodele lisavarustust.

Esimesed masinad saabuvad autoterminali ladustusplatsile ettevõtte juhatuse liikme Mart Kõpperi sõnul jaanuaris.

?Praegu oleme valmis saanud ehitusliku osa, nüüd algab eriseadmetega sisustamine. Sisuliselt oleme valmis autosid ladustama. Oleme autoterminal, kes on avatud kõigile soovijaile, mitte ühele-kahele automargile,? selgitas Kõpper.

Seda, milliseid automarke hakkab terminali jõudma, Kõpper veel ei öelnud. Küll aga tunnistas ta, et huviliste ring on üsna suur. ?Me väga ei kiirusta selle nimel, et homme oleks plats puupüsti autosid täis. Soovime asju ajada pigem aeglasemalt, kuid korralikult,? ütles Kõpper.

Nurminen PDI Services OÜ on arvestanud, et esimese tegevusaasta jooksul läbib terminali umbes 8000 sõidukit. Saabuvate autode partiid pole tema sõnul samuti esialgu suured ? selleks seab ka sadam piirid, sest väga suuri laevu pole võimalik vastu võtta. ?Ma usun, et partiid tulevad 200?300 autot korraga, ka vähem.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing