ÄL: Sadam kaotas valeotsustega üle poole miljardi krooni

15. detsember 2004, 08:10

Väidetavalt on eelmise nõukogu tegevus tekitanud Tallinna Sadamale üle poole miljardi ulatuses kahju.

?Võin vaid nõukogu liikmena öelda, et terve rida nõukogu otsuseid on just 2002. aastast äriliselt väga kaheldava väärtusega,? ütles Ärilehele sadama nõukogu liige Indrek Raudne. ?Tallinna Sadama tänane nõukogu on tegelenud eelmise juhatuse ja nõukogu ajal osade vastuvõetud otsuste tagajärgede likvideerimisega praktiliselt üle ühe istungi.?

Raudne lisas, et nendele tehingutele peab andma oma hinnangu äsjaloodud Tallinna Sadama siseauditi komitee eesotsas komitee esimehe Märt Vooglaiuga. ?Ühinen igal juhul Tallinna Sadama endise juhatuse esimehe Riho Rasmanni seisukohaga, kes leidis, et endise sadama juhatuse liikme ja söeterminali rajamise eestvedaja Jaan Tootsi asumine sama terminali omanikfirma nõukogu etteotsa ei olnud kõige eetilisem tegu,? ütles Raudne.

Ka majandusminister Andrus Ansip on öelnud, et teda huvitab, kelle vea tõttu on läinud söeterminali ehitus üle 200 miljoni krooni kallimaks.

Ajal, mil sadamat juhtis keskerakondlane Toomas Vitsut ja majandusminister oli Liina Tõnisson, on tehtud otsuseid, mis on otseselt kahjustanud sadama huve ning mille tagajärgede likvideerimine on äärmiselt keerukas.

Mitmed sadama nõukogu liikmed peavad näiteks väga halvaks 2002. aasta detsembri otsust, kus sadam n-ö võrdsustas Termoili (kelle juhiks on Arnout Lugtmeijer) ja Pakterminali (kelle taga seisavad Aadu Luukas ja Endel Siff) kaubatasud. Seda hoolimata sellest, et Termoili käes on sadama kõige parem kai 7a, mis annab Termoilile selge eelise naftaveol.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing