Amet sattus hätta pangaandmetega

17. detsember 2004, 17:58

Sotsiaalkindlustusamet teatas, et sattus ootamatult hätta pangaandmetega, mis ei lähe kokku peretoetuse ja vanemahüvitise saajate andmetega.

Isikuandmete erinevus pangas ja sotsiaalkindlustusametis takistab peretoetuste ja vanema hüvitiste maksmist, leiab amet. Nimelt on viimasel ajal sagenenud juhud, kus pangad saadavad maksed sotsiaalindlustusametile tagasi märkega ?saaja nimi vale.?

Paljudel juhtudel, näiteks pärast abiellumist inimesed ei teavita panka oma nime vahetusest. On ka juhtumeid, kus isik annab pensioniametile konto numbri, mis ei ole tema nimel. Seadus lubab samas toetust maksta üksnes toetusesaaja isiklikule pangakontole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing