CVC Capital Partners ostis Soome maiustustetootja Leafi

17. detsember 2004, 11:51

Euroopa sõltumatu investeerimisettevõte CVC Capital Partners ostis Soome maiustustetootja Leafi ja Leaf Baltics omanikfirma CSM Sugar Confectionery.

Eestis, Lätis ja Leedus tegutseva Leaf Balticsi jaoks tähendab tehing seda, et igapäevane töö jätkub nagu seni ning võimalikeks tulevasteks investeeringuteks on lihtsam raha leida, teatas Leaf Baltics AS turundusjuht Andrus Purde.

Hollandi börsiettevõte CSM avalikustas maiustustetootmise müügikavatsuse augusti lõpus seoses kavaga keskenduda business-to-business ehk biokemikaalide, pagaritööstustoorme ja suhkru tootmisele.

CSM Sugar Confectionery aastane käive ulatub 750 miljoni euroni. Ettevõte annab tööd 4300 inimesele. Grupi tuntumatest brandidest müüakse Balti riikides Mynthoni pastille, Tupla shokolaadi, Jenkki närimiskummi ja Chewitsi närimiskomme.

Leaf Baltics on Eestis turuliider pastillide ja pehmete kommide segmendis. Mynthoni pastillide turuosa on Eestis ligi 40%, pehmete kommide Chewits, Malaco, Tutti-Frutti jt. ühine turuosa ületab 15%. Shokolaadibatoonid Tupla on Eestis teisel ning närimiskumm Jenkki kolmandal positsioonil.

Investeerimisettevõte CVC Capital Partners kuulub ettevõtte juhtidele ja tegutseb Euroopas ning Aasias. Euroopa portfell koosneb hetkel 55 firmast tehinguväärtusega 32 miljardit eurot.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing