Euronextilt konkureeriv pakkumine Londoni börsile

20. detsember 2004, 11:30

Euronext, millele kuuluvad Pariisi ja Amsterdami börs, on ka kontakti võtnud Londoni börsiga, mis läinud nädalal lükkas tagasi Deutsche Börse ostupakkumise.

Londoni börs (LSE) hakkab kõnelusi pidama nii Euronexti kui Deutsche Börsega (DB), kirjutab Bloomberg. 12. detsembril lükkas LSE tagasi DB pakkumise 530 penni aktsiast (kokku pakkumise suurus 1,35 miljardit naela). Ajalehe Independent andmeil võib Euronext pakkuda 600 penni aktsiast.

LSE loeb oma algust 1698. aastast ning on Euroopa suurim börs, mille noteeritud firmade turuväärtus on ca 2,7 triljonit dollarit. Euronextil noteeritud firmade turuväärtus on Bloombergi andmeil 2,1 triljonit dollarit. Peale Pariisi ja Amsterdami börsi kuuluvad Euronextile ka Lissaboni ja Brüsseli börsid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing