1. jaanuarist muutub loomse toidu transiitveo kord läbi Euroopa Liidu

21. detsember 2004, 13:23

Alates 1. jaanuarist 2005 muutub loomse toidu transiitveo kord läbi Euroopa Liidu.

Nimelt peab lihal ja lihatoodetel, hakklihal, lihavalmististel, loomade sooltel, piimal ja piimapõhistel toodetel ühest mitteliikmesriigist teise mitteliikmesriiki läbi Euroopa Liidu transiidina (ladustamisega või mitte) liikudes lisaks eksportsertifikaadile kaasas olema ka vastav transiitsertifikaat.

Transiitsertifikaat väljastatakse kauba päritoluriigi pädeva järelevalveasutuse poolt ning see tõendab, et kaup pärineb sellisest riigist või piirkonnast, kust Euroopa Liit, arvestades loomataudialast olukorda, on antud kauba importi lubanud.

Kaubad, mis on vastavalt tunnustatud tolliladudesse saabunud enne 01.01.2005, peavad neist lahkuma aasta jooksul ehk hiljemalt 31.12.2005 ning sellisel juhul pole transiitsertifikaat nõutav. Alates 01.01.2006 kuuluvad nimetatud kaubad hävitamisele.

Transiitsertifikaatide vastavad mudelid on lähiajal saadaval ka Veterinaar- ja Toiduameti koduleheküljel www.vet.agri.ee.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing