Schibsted tahab osta Alma Media

Inno Tähismaa 21. detsember 2004, 09:47

Postimehe ja Kanal 2 omanik, Norra meediakontsern Schibsted tahab osta Soome ühe suurema meediakontserni Alma Media.

Schibsted teeb Alma Mediale 705 miljoni euro (11 mld kr) suuruse ostupakkumise, kirjutab Helsingin Sanomat.

Schibstedi teatel oleks Alma Media täiuslik partner. ?Ettevõtted täiendavat teineteist nii riigiti kui ka äriliselt,? teatas Schibstedi juht Kjell Aamot börsiteate vahendusel. Schibstedi arvates on Alma Medial juhtiv ja tugev positsioon Soome meediamaastikul.

Schibsted pakub iga Alma Media I-seeria aktsia eest 11,4 eurot ja II-seeria aktsia eest 10,7 eurot. Pakkumine on jõus neli nädalat.

Alma Media suurim osanik on Rootsi Bonnier Grupp 38% osalusega. Alma Media gruppi kuuluvat muu hulgas MTV3, Kauppalehti, Iltalehti, Aamulehti, Radio Nova ja terve rida maakonnalehti. Eestis kuulub Alma Mediale uudisteagentuur BNS.

Nädal aega tagasi suurendas Schibsted osalust Rootsi suurimas kommertstelejaamas TV4 viielt protsendilt 20 protsendini. Varem ostis Schibsted Rootsis Aftonbladeti ja Svenska Dagbladeti. Norras kuulub Schibstedile riigi suurim ajaleht Aftenposten.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing