Sideamet: EMT peab võimaldama võrgule juurdepääsu

Inno Tähismaa 21. detsember 2004, 10:01

ASil EMT pole õigust keelduda uutele mobiiltelefoniteenuste osutajatele oma võrgu kasutada andmisest, teatas sideamet.

17. detsembri 'Postimehe' artiklis 'Mobiili kõneminuti odavnemine pidurdub' teatasid AS EMT ja AS Tele2 Eesti, et nad ei soovi oma võrku ühelegi uuele mobiilsideteenuse müüjale kasutada anda. 'AS-il EMT ei ole õigust keelduda uutele mobiiltelefoniteenuse osutajatele oma võrgu kasutada andmisest,' kommenteeris Sideameti peadirektori asetäitja Kaia Kulla pressiteate vahendusel. 'AS EMT peab olulise turujõuga ettevõtjana tagama telekommunikatsiooniteenuse osutaja juurdepääsu oma mobiiltelefonivõrgule, kui viimane on avaldanud sellekohast põhjendatud soovi.'

2005. aasta 1. jaanuarist jõustuva 'Elektroonilise side seaduse' kohaselt määratakse märkimisväärse turujõuga ettevõtjad ka mobiiltelefonivõrgule juurdepääsu hulgimüügiturul, mille tulemusel on võimalik, et ka teised mobiiltelefonivõrgu operaatorid on tulevikus kohustatud uutele mobiiltelefoniteenuse osutajatele oma võrku kasutada andma.

Sideamet on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas tegutsev valitsusasutus. Sideamet tagab telefoni-, mobiiltelefoni-, interneti-, rahvusvaheliste kõnede, kaabellevi ja postiteenuste kasutajate huvide kaitse vaba konkurentsi soodustamise teel ning korraldab raadiosageduste ja numeratsiooni otstarbekat ja õiglast planeerimist, eraldamist ja kasutamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing