Börsikommentaar: Hansapanga aktsia ehmatas investoreid

22. detsember 2004, 15:29

Täna hommikul tegi Hansapanga aktsia läbi arvestatava languse. Päeva keskel saabunud ostuhuvi toel lõpetas aktsia koguni plussis.

Hansapanga aktsia hind langes hommikul 2,75 protsenti, 138,47 kroonini. Aktsia kukkus läbi 9 euro (140,82 kr) tasemest, mis andis täiendava põhjuse müümiseks. Börsipäeva keskel asusid juhtivad maaklerid jälle ostupoolele, mille tulemusena lõpetas Hansapanga aktsia koguni päeva plusspoolel. Panga aktsia hind lõpetas närvilise päeva 0,33 protsenti plussis, sulgudes 142,85 krooni tasemel. Aktsiaga sooritati 75 tehingut, mis andsid käibeks igati korralikud 57,8 miljonit krooni.

Juba traditsiooniliselt saavutas uue hinnarekordi Merko Ehituse aktsia hind. Täna tõusis aktsia hind 0,27 protsenti, 290,24 kroonini. Ehitusfirma aktsia hind on juba viimased 8 päeva sulgunud kõigi aegade kõrgeimal tasemel. Käive oli siiski suhteliselt tagasihoidlik, ulatudes veidi üle poole miljoni krooni.

Liideraktsiatest tõusis Norma aktsia 0,32 protsenti. Eesti Telekomi aktsia hind jäi muutumatuks. Mõlema aktsia käive jäi tagasihoidlikuks, jäädes alla poole miljoni krooni.

Kalevi aktsia hind tõusis 4,51 protsenti, 21,75 kroonini. Sarnaselt eilsele päevale, pakkus Kalevi aktsia taas arbitraaži võimalust, kuna fondiemissioonist laekunud Kalev-2 väärtpaberit oli võimalik osta 20,03 krooniga ja põhiaktsiat müüa 20,50 krooniga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing