Eesti kodanikud maavärinas kannatada ei saanud

Liis Kängsepp 27. detsember 2004, 17:33

Välisministeeriumil ei olnud täna õhtul andmeid Kagu-Aasiat tabanud loodusõnnetuses kannatada saanud Eesti kodanike kohta, vahendas ETV.

India ookeani äärseid Lõuna- ja Kagu-Aasia riike tabas eile varahommikul maailma viimase saja aasta tugevuselt viies maavärin, mille põhjustatud hiidlainetes hukkus viimastel andmetel üle 22.800 inimese.

Välisministeeriumi pressiesindaja Anneli Kimberi sõnul oli ministeerium täna kella 16.10 ajal välja selgitanud, et katastroofipiirkonna riikides viibib praegu vähemalt 219 Eesti kodanikku, kellest 118 puhul on teada, et nendega on kõik korras.

Välisministeeriumi andmetel viibib Tais 158 Eesti kodanikku, kellest 86 kohta on teada, et nendega on kõik korras. Sri Lankal viibib 34 Eesti kodanikku, kellest 19 on kindlasti terved, Indoneesias seitse kodanikku, kellest kuus on kindlasti terved, Indias üheksa kodanikku, kellest üks on kindlasti terve, Malaisias seitse kodanikku, kellest kuus on kindlasti terved ning Maldiividel neli kodanikku, kelle kohta veel info puudub.

Välisministeerium palub kõigil inimestel, kellel on andmeid katastroofipiirkonnas viibivate Eesti kodanike kohta, sellest ka ministeeriumi teavitada. Oodatud on ka positiivne teave selle kohta, et inimesega on kõik korras.

Ühes Tai haiglas viibivate kannatanute nimekirjas on Avo Vastrik, kelle õige nimi on tõenäoliselt Västrik. Internetiotsingu andmetel on tegemist Rootsis elava mehega. Kodakondsus- ja migratsiooniameti andmetel sellenimelist Eesti kodanikku olemas ei ole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing