SLÕL: Välisministeeriumil pole täpseid andmeid Eesti turistide kohta

27. detsember 2004, 08:52

Eile õhtuks ei olnud veel selge, kui palju eestlasi Aasia maavärina ja hiidlainete ajal katastroofipiirkonnas viibis.

Turismigrupid, kellega on õnnestunud ühendust saada, kinnitavad, et nende hulgast pole keegi viga saanud. Bangkokis alaliselt elavad eestlased ei tundnudki maavärinat ja said suurõnnetusest teada teleri vahendusel, kirjutab SL Õhtuleht.

Bangkokis elava eestlanna Mai Loogi sõnul on olukord Tai pealinnas rahulik. «Turistid põgenevad rannikult, aga siinsed eestlased on kõik praegu Bangkokis ja väljaspool ohtu.»

Mai Loog maavärinat ei tundnud. «Meie siin ei tundnud midagi, aga Taile tervikuna on olukord täiesti seninägematu ja uskumatu. Pole päästeteenistust ega programmi, ükski ohustsenaarium ei käsitle Tais maavärina võimalust,» imestab Loog. «Phuketil võib elada Eesti mehi, kes aastas paar kuud Tai neidude seltsi naudivad. Olen kuulnud, et selliseid on, kuid mul pole nende kohta infot.»

Pühade tõttu oli eile raske kindlaks teha, kui palju eestimaalasi on jõulude ajaks looduskatastroofi üle elanud maadesse sõitnud. Estravel hindab oma turistide arvuks 30. Fiesta Travelsi 24 Taisse ja neist 15 Phuketi saarele sõitnud reisijat on elus ja terved, kinnitas firma esindaja, kes on saanud SMSi kontakti oma klientidega Phuketil, kirjutas ETV online. Telefonsidet saarega praegu ei ole.

Reisieksperdi kaudu on Singapuri, Sri Lankale, Taisse ja Malaisiasse reisinud 74 inimest. Reisieksperdi juht Sven Lõokene ütles «Aktuaalsele kaamerale», et nende inimestega on kõik teadaolevalt korras. Ka kolm Soome reisifirmat, kelle klientide hulgas on eestlasi, on teatanud, et katastroofiohvreid pole.

Inimesi on raske otsida, sest paljud on ostnud pileti interneti kaudu ja kuhu nende tee pärast lennuki maandumist viib, jääb tihti teadmata.

Välisministeeriumi pressiesindaja Ehtel Halliste ütles SL Õhtulehele, et ministeeriumile teadaolevalt viibib praegu Tais vähemalt 52 Eesti kodanikku, neist 25ga on õnnestunud ühendust saada ning nendega on kõik korras. Sri Lankal viibib välisministeeriumi andmetel 22 Eesti kodanikku, neist õnnestus ühendust saada viiega.

Soome turismifirma Finnmatkat esindaja sõnul nende soomlastest ja eestlastest kliendid looduskatastroofis viga pole saanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing