Hiinas avaldati nimekiri majanduskurjategijatest, kellel vara kokku 850 mld krooni

28. detsember 2004, 12:45

Need on keskmiselt 45aastased mehed, kes on oma vara kokku ajanud ebaseaduslikul moel ja ainult kolm neist istub kinni.

Nimekirja tipus on 48aastane Kanadas elav Laichang Xing, kes on teeninud oma 340 miljardi kroonise varanduse ebaseadusliku nafta ja bensiini impordi ja ekspordiga.

Teisel kohal on Yan Bin, kes alustab lillekaupmehena ja sai enda kätte 70% Hiina lilleturust ning hiljem siirdus aktsia- ja kinnisvaraärisse. 2002. a ta vangistati, kui selgus, et ta pettis oma firmadesse investeerijaid.

Enim kõneainet on pakkunud nimekirja viies Zhou Zhengyui, kes kümme aastat tagasi alustas äri karaokebaariga. Hiljem jätkas ta aktsia- ja kinnisvaraäriga Hongkongis. Tema vara hinnatakse 51 miljardile kroonile. 2003. a süüdistati teda ebaseaduslikes tehingutes ning mõisteti kolmeks aastaks vangi, kirjutab Dagens Nyheter.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing