Lõppev aasta tõotab kindlustussektorile tulla kalleim aasta

28. detsember 2004, 11:44

2004. aasta tõotab tulla kindlustussektorile halb aasta, oma panuse annab sellele ka India ookeani äärseid riike laastanud tsunami.

Kahjusid on veel vara kokku lüüa. Kindlustusseltsid on teatanud, et õnnetuse mõju rahvusvahelistele kindlustusseltsidele on piiratud, kuna piirkond on suhteliselt vaene. Piirkonna peamine majanduskeskus ? Singapur ? pääses suurema kahjuta.

Maailma suurima kindlustussturu Lloyd?s of Londoni pressiesindaja Steve Farrance ütles, et esialgsed prognoosid näitavad, et Lloydsi riskide edasikindlustajate risk on piiratud turismisektori, eraisikute kahjude, reisikindlustuse ja laevandusriskidega.

Kaks maailma juhtivat edasikindlustajat ? Munich Re ja Swiss Reinsurance teatasid, et praegu on veel vara anda hinnanguid. American International Group teatas, et esialgsete teadete põhjal puuduvad AIGl märkimisväärsed riskid ja kahjumid.

Swiss Re loodusõnnetuste divisjoni juhi asetäitja Serge Troeber ütles, et kuna India ookeanis pole veel sellises ulatuses sarnast õnnetust juhtunud, puudub usaldusväärne kahjumiajalugu, mis võimaldaks kindlustusseltsidel hinnata kiiresti võimalike kahjumeid. Kõige raskem on olukord saareriikidele nagu Sri Lanka ja Malediivid.

Isegi juba enne maavärinat ja hiidlaineid olid looduõnnetused teinud 2004 aasta kõige kallimaks aastaks kindlustusseltsidele. Swiss Re andmetel põhjustasid peamiselt kahju Floridat tabanud orkaanid ja Jaapanis aset leidnud maavärin. Seltsi hinnangul on sel aastal majanduslik kahju 105 mld dollarit ehk 78 mld eurot (1,22 triljonit krooni). Kindlustusseltsile läheb prognooside põhjal õnnetuste kuludeks 42 mld dollarit, mida on palju enam, kui 2001 aasta 37 mld dollarit. 2001 aastal oli varasem rekord, kuna World Trade Centre tornid olid kindlustatud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing