Jätke Osmussaar rahule!

Romet Kreek 10. jaanuar 2006, 00:00

Käisin läinud suvel Osmussaarel. Tabasin end mõttelt, et siin on nii lahe - täielik vastand Tallinnale. Vaba aeg, linnulaul, merekohin, puhas õhk, võimatu raha kulutada. Vastandina pidevale kiirustamisele, autoummikutele, saastatud õhule, liiklusmürale ja ostutemplitele. Võta telk, toit ning joogivesi kaasa, lahkudes aga head muljed ja prügi.

Nüüd on see idüll ohtu seatud. Lääne maavalitsuse ametnikud leiavad, et Osmussaar sobib suvitusrajooniks - vaatamata sellele, et tegu on maastikukaitsealaga. Saarele rajatakse suvilad ja viie-kuue pere alaline elukoht. Surve tuleb kinnisvaraarendajatelt. Plaanitakse ehitada hostel ja külastuskeskus turistidele. Kuid igal pool ei pea olema euromugavused, see tooks kaasa suure prügimäe. Minu soovitus: jätke saar riigi ainuomandisse, ärge müüge seal maid. Mandril on veel rannaäärset ala, mida pole ära "arendatud".

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing