Justiitsministeeriumil ei ole plaanis kriminaliseerida seksiostu

10. jaanuar 2006, 13:29

Justiitsministeeriumil ei ole kavas muuta seksuaalteenuse ostu ja prostitutsiooniga seonduvat seadusandlust.

'Kui soomlased vastava seaduse peaksid vastu võtma, võib olukord Eestis muutuda ning meil tuleb seksiostu kriminalsieerimise vajalikkust Eestis kindlasti arutada,' sõnas justiitsminister Rein Lang.

Kahetsusväärselt on ajakirjanduses ilmunud valeinfo, nagu plaaniks justiitsministeerium seksiostu kriminaliseeriva seaduseelnõu esitamist. Ajalehes 'Postimees' ilmunud ebatäpset teavet on kasutanud ka Soome suurim päevaleht 'Helsingin Sanomat', teatas ministeerium.

'Naaberriigid, mis kõik kuuluvad Euroopa Liitu, kus kehtib kodanike, teenuste ja kapitali vaba liikumine, peaksid arvestama, et näiteks õiguslik suhtumine prostitutsiooni ja seksikaubandusse ei saa naabrite puhul üksteisest radikaalselt erineda,' lisas justiitsminister. 'Oma sotsiaalsete probleemide eksportimine naabritele ei ole lahendus.'

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing