Maksu- ja tolliamet ootab 1. veebruariks maksusoodustustega seonduvat informatsiooni

10. jaanuar 2006, 10:02

Maksu- ja tolliamet palub tähele panna, et asutused, kellele tehtud kulutusi võib maksumaksja oma tuludest maha arvata peavad 1. veebruariks esitama maksuhaldurile info maksumaksjate poolt tehtud kulutuste kohta.

Vajalikud andmed tuleb maksuhaldurile edastada elektrooniliselt INF deklaratsioonil, üle 10-realisi INF deklaratsioone saab esitada ainult läbi e-maksuameti.

Maksu- ja tolliamet kannab need andmed maksumaksjate eeltäidetud tuludeklaratsioonidele.

Andmete edastamine maksuhaldurile on oluline, kuna ainult siis, kui eeltäidetud deklaratsioonil on olemas kõik andmed inimese tulude ja kulude kohta, on võimalik tulumaks klientidele kiirelt tagastada.

Näiteks, kui koolitusfirma jätab oma klientide andmed maksuhaldurile esitamata või neis esinevad vead, siis on andmed vigased ka füüsilise isiku eeltäidetud deklaratsioonil ning seetõttu on takistatud enammakstud tulumaksu kiire tagasisaamine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing