GMi aktsionär Kirk Kerkorian soovitab firmal vähem dividende maksta

Annika Matson 11. jaanuar 2006, 00:00

The Financial Times kirjutas eile, et nii tahab miljardär Kerkorian peatada autotootja üha suurenevat kahjumit.

Jerry York nõustab Ker-koriani 1,7 miljardi dollari suurust investeeringut GMis.

Ettepanek võib survet avaldada GMi tegevjuhile Rick Wagonerile, et ta kärbiks radikaalselt kulusid, mis aitaks kergitada aktsia hinda. GMi aktsia kaotas eelmise aasta jooksul enam kui poole oma väärtusest.

Kerkoriani osalus GMis on 7,8 protsenti ja ta on autotootja suuruselt neljas aktsionär. Eelmise aasta detsembri alguses oli tema osaluse suurus autofirmas veel 9,9 protsenti.

"Tundub, et Kerkorianil on plaan aktsiaid siiski edasi hoida," ütles Burnham Securitiese analüütik David Healy. Analüütik ootab, et GM teatab 26. jaanuaril 5,5 miljardi dollari suurusest kogu eelmise aasta kahjumist. Eelmise aasta üheksa kuu kokkuvõttes oli GMi kahjum 3,8 miljardit dollarit.

Wagoner teatas üleeile, et loodab sel aastal märkimisväärselt kulusid kärpida ning saada suuremat käivet uute mudelite müügist. Kulude kärpimise eesmärgil on plaanis sulgeda tehaseid ja vähendada töökohtade arvu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:41
Otsi:

Ava täpsem otsing