Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ansip ei välistanud tagasiastumist

11. jaanuar 2006, 15:25

Andrus Ansip ei välistanud täna Riigikogus võimalust, et kui Eesti ei lähe 2007. aasta 1. jaanuarist üle eurole, astub ta valitsusjuhi kohalt tagasi.

Isamaaliidu kinnitusel oli peaminister, vastates Mart Laari küsimusele üleminekust eurole 2007. aasta 1. jaanuarist, eitanud valitsuskoalitsioonis selles küsimuses valitsevaid lahkhelisid. Ansip kinnitas, et üleminek eurole on endiselt tema valitsuse prioriteet ja kui seda ei õnnestu saavutada 2007. aastal, tuleb seda teha järgnevatel aastatel.

Põhjendades Eesti kõrget inflatsiooni leidis peaminister, et mõõdukas inflatsioon on majanduse arengule tegelikult kasulik ning väitis, et võrreldes Leeduga Eestis kõrgemal püsiv inflatsioon on tingitud Leedu valuuta varasemast seotusest USA dollariga.
Lisaküsimustele vastates ei välistanud peaminister Ansip võimalust, et juhul kui eurole ei suudeta üle minna, astub ta valitsusjuhi ametist tagasi.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing