Valitsusel oma ühiskassa?

Aili Sandre 12. jaanuar 2006, 00:00

Nagu varasematest uudistest ja tänasest juhtkirjast juba lugeda sai, laekus eelmise aasta riigieelarve üle 2,4 miljardi krooniga. See on summa, mille kasutamise üle on hoogu võtmas arutelu, samamoodi nagu aasta alguses ikka eelarve ülejäägi puhul. Ja nagu tavaliselt näib seegikord reserv olevat poliitikute esimene eelistus, kuhu raha paigutada. Aga paistab, et riigil on veel üks omamoodi reserv - riigikassa. Ja see 2,4 miljardit ei ole kogu "vakantse" raha summa. Nimelt jäi ministeeriumidel mullu kasutamata tervelt 15% neile eelarvega eraldatust ehk siis üle 8 miljardi krooni. See raha kandub küll üle sellesse aastasse, aga mitte ei saa aru, miks sõdisid ministrid nii hirmsasti vastu eksrahandusminister Taavi Veskimägi ettepanekule kärpida rahataotlusi 4% - saanuks ju isegi veel rohkem vähendada. Või on tegemist omamoodi "ühiskassaga", s.o rahaga, mille kulutamise üle pole Riigikogul enam sõnaõigust?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing