Äripäev kaebas vaidluse Savisaarega edasi Riigikohtusse

Raimo Ülavere 12. jaanuar 2006, 14:51

Äripäev esitas Edgar Savisaarega pooleliolevas kohtuasjas kaebuse Riigikohtule, kuna leht ei nõustunud avaldama eksitavat teadet ajalehes, teatas Äripäev.

Eelmise aasta detsembris jättis Tallinna ringkonnakohus jõusse linnakohtu otsuse, mille kohaselt ei pea leht Savisaarele viimase nõutud miljon krooni maksma, ent peab mõned lehes avaldatud andmed ümber lükkama.

?Otsustasime otsuse edasi kaevata, kuna ei saa nõus olla ringkonnakohtu otsusega, mis nõuab meilt avalikkust eksitava teate avaldamist ajalehes,? ütles Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov. ?Olime ja oleme veendumusel, et toimetuse käsutuses oli piisavalt tõendeid väitmaks Edgar Savisaare majandussidemete olemasolu Leonid Apananskiga. Näiteks ei saa me olla nõus ringkonnakohtu järeldusega, et Apananski polevat kinni maksnud Savisaare isiklikke kindlustusarveid 2001. ja 2002. aasta eest, samas on aga ka asjaosalised ise seda fakti avalikult tunnistanud.?

Äripäeva esindab kohtus vandeadvokaat Indrek Teder advokaadibüroost Teder, Glikman Partnerid.

Edgar Savisaar esitas hagi Äripäeva vastu 2003. aasta veebruaris enne Riigikogu valimisi, mil ilmus artikkel ?Kahtlane raha Savisaarele?. Artikkel kirjeldas, kuidas tollal kriminaalasjas kahtlustatav kindlustusärimees Leonid Apananski oli maksnud kinni Savisaare kindlustusarveid. Apananski oli kinni maksnud ka Savisaarele osutatud suhtekorraldusteenuse.

Riigikogu valimistel kogus Keskerakond 2003. aastal loodetust vähem hääli ja võimule sai Res Publica.

Savisaar välistas hagis 2003. aasta kindlustuspoliisi tasumise, kuid ei eitanud 2001. ja 2002. aasta poliiside tasumist Apananski poolt.

Savisaar leidis ka, et suhtekorralduse teenuse eest ei tasunud Apananski talle isiklikult. Savisaar leidis ka, et Apananskilt saadud raha ei saa nimetada kuritegelikuks rahaks, nagu artiklis nimetati.

Äritehingute ning isikliku elu salastatust ettekäändeks tuues nõudis poliitik kohtus au teotamise lõpetamist, ebaõigete andmete ümberlükkamist ja kahjutasu miljon krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing