Weroli saatus selgub kolmapäeval

13. jaanuar 2006, 17:09

Pankroti menetleva kohtuniku Zakaria Nemsitsveridze sõnul tuleb otsus 18. jaanuaril kell 14:00.

?Enne seda midagi kommenteerida ei saa,? lisas Nemsitsveridze.

Werol Tehased juhatuse liikme Robert Närska sõnul kulges kohtuistung rahulikus õhkkonnas ja andis lootust, et pankroti välja ei kuulutata. Tema sõnul on võrreldes eelmise istungiga toimunud olulisi muutusi. ?Mitte keegi ei räägi enam alalistest makseraskustest, vaid ebastabiilsusest,? ütles Närska. Tema sõnul on muutuse taga pankrotihalduri uus audiitor.

Põllumajandusministeeriumi nõuniku Maido Paju sõnul raskendaks pankroti väljakuulutamine oluliselt Weroli igapäevase majandustegevust. ?See võib viia tehase seiskumiseni, ettevõtte töötajate vallandamiseni ning tuua negatiivseid tagajärgi tootjatele ja teistele tehase tegevusega seotud sektoritele,? ütles Paju.

Kui pankrot jääb siiski väljakuulutamata, siis on Paju sõnul võimalik üsna kiiresti lõpule viia riigile kuuluvate aktsiate müük ja leida tehasele uus omanik.

Jõgevamaal Painkülas asuv AS Werol Tehased asutati 1997. aastal. Peamiselt söödaproteiini ja toiduõli tootmist alustati 1999. aasta detsembris. Weroli aktsiakapital on 45 miljonit krooni ja ettevõttes töötab 58 inimest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing