EPL: Eesti Panga nõukogu saab peatselt täiskoosseisu

17. jaanuar 2006, 07:20

Riigikogu nimetab nädala pärast reformierakondlase Harri Õunapuu Eesti Panga nõukogu liikmeks.

Selle sammuga lõpetab Riigikogu ligi kaheksa kuud kestnud olukorra, kus keskpanga juhtorganis on vähem inimesi, kui seaduses ette nähtud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pikalt vakantsena seisnud nõukogu liikme koht jäi tühjaks juba 7. juunil. Sel päeval alustas seni nõukogu koosseisu kuulunud Andres Lipstok tööd Eesti Panga presidendina ning lõppes pikaaegse pangajuhi Vahur Krafti ametiaeg.

Kohe tekkis vajadus leida Lipstokile asendusliige. Tema järglase määramine aga venis, kuna kaitsepolitseiamet peab põhjalikult uurima iga nõukogusse kandideerija tausta.

?Õunapuu on edukalt läbinud Eesti Panga seaduse paragrahv 11 alusel julgeolekukontrolli,? seisab nõukogu uue liikme nimetamise otsuse eelnõus. Eile otsustas parlamendi rahanduskomisjon panna Eesti Panga nõukogu esimehe Mart Sõrgi algatatud eelnõu 24. jaanuaril lõpphääletusele.

Praeguste reeglite järgi on nõukogu üheksaliikmeline. Rahandusspetsialistide Sõrgi, Raul Eametsa, Enn Listra ja Jüri Sepa kõrval kuuluvad sinna ka poliitikud ? Mart Opmann Rahvaliidust, Tõnis Palts Res Publicast ning Keskerakonnast lahkunud Liina Tõnisson. Lipstok on nõukogu liige ametikoha järgi.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing