EPL: Kaupmehed lõikasid kasu ostuhullusest

18. jaanuar 2006, 07:40

Kõige rohkem oli põhjust rõõmustada Ülemiste keskusel, kus tegevjuht Guido Pärnitsa sõnul kasvas detsembri läbimüük võrreldes 2004. a detsembriga 56,1%.

Pärnits seletas seda Ülemiste keskuse järjest kasvava populaarsusega, külastajaid oli poole rohkem. Samas toetas käibe tõusu kaubanduse üleüldine hea seis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Võrreldes 2004. aasta sama ajaga kasvas detsembris viiendiku võrra läbimüük ka Grossi kauplustes. Inimeste ostujõud on suurem, märkis AS OG Elektra omanik Oleg Gross. Tänavu loodab ta käibe kasvuks ligi 20 protsenti.

Järvamaa inimesi ostuhullus küll ei tabanud, kinnitas Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu. Kuid detsembrikuu 24protsendine käibekasv oli võrdne kogu eelmise aasta käibe kasvuga. Sel aastal peaks läbimüük suurenema vähemalt kuuendiku võrra.

Viru keskuse juhatuse liige Ants Vasar tunnistas, et eelmine aasta tõi keskusele suurepärased majandustulemused: 12 kuu käive oli 1,43 miljardit krooni ning keskust külastas aasta jooksul üle 11,2 miljoni inimese. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvas detsembrikuus käive 137 miljonilt 165 miljonile kroonile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing