Film sõnavabaduse hinnast

ÄP 20. jaanuar 2006, 00:00

Kui palju võib maksta sõnavabadus? Sellest saab aimu alates tänasest kobarkinos linastuvas tõsielul põhinevast draamast ”Head õhtut ja õnn kaasa”.

Äraostmatu kvaliteetajakirjanduse alused pandi suuresti paika 50ndatel aastatel, mil teleuudiste teerajaja Edward R. Murrow (David Strathairn) alustas ebavõrdset võitlust kogu Ameerikat hirmu all hoidnud senaator Joseph McCarthy vastu. Senaator juhtis “nõiajahti” väidetavate kommunistide vastu, rikkudes lugematute inimeste karjääri ning tuleviku. Koos oma pühendunud meeskonnaga ning produtsent Fred Friendly (George Clooney) toel püüdis Murrow paljastada McCarthy ja tema komitee poolt rakendatud hirmutamistaktikat ning valesid, millele nende süüdistused sageli rajatud olid.

See Taaveti ja Koljati võitlus, kus ühe telekanali uudistesaade heitis väljakutse riigi kardetuimale mehele, pani proovile kogu süsteemi ning andis eeskuju paljudele, kes hiljem sama ala on valinud. Stsenaristideks Heslov ja Clooney, viimane ka lavastajaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:36
Otsi:

Ava täpsem otsing