Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Maksuamet teatab: kinnisvara vahendusest saadud tulu olgu deklareeritud

20. jaanuar 2006, 09:25

Maksu- ja Tolliamet juhib seoses läheneva tulude deklareerimisega tähelepanu, et kinnisvara müügi- ja vahendustegevusest saadav kasu tuleb deklareerida.

Isiku omandis olevast kinnisvara müügi- ja vahendustegevusest saadav kasu tuleb deklareerida füüsilise isiku tuludeklaratsioonis ning saadud kasult tasuda tulumaks, teatas maksuamet. Kui eraisik tegeleb kinnisvara vahendusega, kui ettevõtlusega, siis peab vara võõrandamisest saadud tulult maksma nii tulumaksu kui sotsiaalmaksu. Juhul, kui tegemist ei ole pikemaajalise ettevõtluse tunnustele vastava tegevusega, siis sotsiaalmaksu tasuma ei pea.

Broneeringute müügist saadud tulu maksustatakse samal põhimõttel, kui kinnisvarast saadud müügitulu.

Maksu- ja Tolliamet analüüsib suunatult kinnisvara sektoris toimuvat, tuginedes riskianalüüsile valitakse välja kontrolliobjektid 2006. aastal deklareeritud andmete alusel. Kinnisvara müügi- ja vahendustegevuses toimuvat plaanib maksuhaldur kontrollida nii tervikobjektide (näiteks korterelamu) kui ka üksiktehingute ja -isikute lõikes.

Maksuhalduri tähelepanu pälvivad eelkõige edasimüügi eesmärgil kinnisvara soetanud füüsilised isikud, kes on kinnisasja või vallasasjast eramu/korteri omanikuks väga lühikest aega. Samuti on tähelepanu all nn broneeringute edasimüüjad.

Ameti piirkondlikes maksu- ja tollibüroodes on eelmisest aastast käimas mitmeid kontrolle, mille käigus kontrollitakse kinnisvara müügitehingutega kaasnevate maksukohustuste täitmist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing