Pärnu linnapea Mart Viisitamm: kriisi pole

20. jaanuar 2006, 14:24

Täna linnapea kutsel kogunenud Pärnu Linnavalitsuse kriisikomisjon kaardistas olukorra ning tõdes, et käre pakane ei ole tekitanud linnas kriisiolukorda.

'Kuigi külm ilm jääb püsima, ei too see suure tõenäosusega kaasa Pärnu linnas kriisiolukorda', ütles linnapea Mart Viisitamm. Olukord vee, kanalisatsiooni ja elektriga püsib kontrolli all. Pakasele on vastu pidanud elektriliinid ning üksikute katkestustega linna vee- ja kanalisatsioonitrassid.

AS Pärnu Vesi direktori Meelis Kuke sõnul tegeletakse praegu Tamme ja Liiva tn kanalisatsioonitrasside korda tegemisega. Täna hommikuse seisuga olid rivist väljas linnas ka kaks veepüstakut, kuid kella neljaks õhtul on probleemid lahendatud, lubas Kukk.

Käesoleva külma perioodi suurimaks mureks on linnas bussiliikluse töökindlus. GO Buss Pärnu esindaja Enn Laurits ütles, et täna hommikuse seisuga ei saanud sõita bussiliin nr 4 ja 11, eilse seisuga oli rivist väljas 8 bussiliini. Häireid ühistranspordi töös on põhjustanud kütus, mille kvaliteet ei vasta antud külma perioodi nõudmistele. Kuigi bussipargi esindaja lubas olukorda kiiresti parandada, võib püsida oht bussiliinide töökindluse osas.

Seoses võimalike häiretega bussiliikluses ning külmade ilmade püsimisega soovitab Pärnu Linnavalitsus põhikooli õpilastel esmaspäeval, 23. jaanuaril, 24 kraadise või käredama pakase korral koolist koju jääda.

Jätkuv külm ei häiri täiskasvanute varjupaiga tööd, mis on saanud peavarju pakkuda kõigile abivajajatele. Viimasel ööl ööbis seal 66 inimest. Varjupaigas saaksid peavarju veel vähemalt 12 inimest. MTÜ Tulevik juht Priit Ruut ütles, et päevased toad on avatud tavapärasest varem ning seal pakutakse kuuma jooki, puljongit ning toimub päevasel ajal toitlustus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing