Sakala: Domotexist lahkunud juht asutas uue firma

20. jaanuar 2006, 08:28

Detsembris koos kolleegidega Delux Domotexist lahkunud Tiia Varjund asus tööle uues firmas, mis tegutseb samades ruumides, kus omal ajal sündis Domotex.

Männimäel trükikoja hoones asuvatel rendipindadel tegutsevas osaühingus Eurobed, mis alustas tootmist 6. detsembril, on esialgu seitse õmblejat ja kolm abitöölist, lisaks veel kolm inimest kontoris, kirjutab Sakala.

Firma tegevjuhi ja 49 protsendi omaniku Tiia Varjundi sõnul peaks juba veebruaris kuus õmblejat juurde tulema ja kahe kuu jooksul loodab ta jõuda 25-30 töötajani. Erinevalt paljudest teistest tekstiilifirmadest, kes kannatavad tööjõupuuduse all, on Eurobedil töölesoovijatest lausa nimekiri.

Kümnest töölisest kaheksa tulid tekstiilifirmast Delux Domotex, mida Varjund kuni detsembri keskpaigani juhtis. Teiste seas vahetas tööandjat Domotexi esimene õmbleja ning endine tehnoloog nõustus tavalise õmblejakohaga. Ka enamik Domotexi endisest juhtkonnast on uue ettevõttega seotud.

Toom Tekstiili juhatuse esimees Illimar Toom ütles, et tema ettevõtte omanduses on küll Eurobedi osakute kontrollpakk, kuid tegemist on passiivse osanikuga.

«Kindlasti aitavad firmad üksteist sünergiliselt, kuid Eurobed on iseseisev ettevõte,» rääkis ta. «Meie tegevusvaldkond on küll sarnane, aga Eurobedil on võimalus toota seda, mida Toom Tekstiil ise praegu ei tee, ning rõhuda kvaliteedile.»

Tiia Varjundi sõnul kavatseb firma poole aasta jagu allhangetega jõudu koguda ning asuda siis endale turgu vaatama.

«Teki- ja padjatootjaid on juba küll,» leidis Varjund. «Plaanime oma nime õigustada ning rohkem mööbli, madratsite ja vooditega tegelema hakata. Suund on eksklusiivsemale toodangule.»

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing