Tõstuk, millele meeldivad konarused

Kristo Kiviorg 24. jaanuar 2006, 00:00

Eelmise aasta viimasel kuul jõudis esmakordselt Eestisse Mast Exploreri tõstuk. Oma olemuselt erineb ta tunduvalt senistest turul olevatest tõstukitest.

Hispaanlased, kes mõned aastad tagasi ostsid Exploreri brändi itaallastelt ära, sisenesid oma uue tõstukiga turuni??i, mis seni veel hõivamata oli. Kui kuidagi Mast Explorerit iseloomustada, siis on ta sulam traktorist ja tõstukist ehk midagi nende vahepealset. Kokku pakutakse kaheksat eri mudelit vahemikus 1,2-5 tonni.

Hästi sobib ta ehitusplatsile, õues paiknevale konarlikule laoterritooriumile. Lisaks tavapärastele puitaluste liigutamisele ühest punktist teise suudab Explorer hästi edasi liikuda ka lumes, olles saha olemasolul hea abimees territooriumi puhastamisel lumest. Seda kõike võimaldab kliirens, mis 1,2-tonnisel tõstukil on 270 mm, viietonnisel tõstukil aga juba 40 cm. Ka mootorid sõltuvad kaalukategooriast. Kui 1,2-tonnist Explorerit liigutab kolmesilindriline diiselmootor, siis viis tonni kaaluvat mürakat liigutab 4-silindriline, 75kW-ne mootor. Mudelite vahel on võimalik valida: tavaline, ühe silla veoga, aga ka neliveoga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:43
Otsi:

Ava täpsem otsing