EPL: Maakri tänavale plaanitakse uut 80 meetri kõrgust pilvelõhkujat

26. jaanuar 2006, 07:43

Tallinna Maakri tänava pilvelõhkujate kvartal saab peagi täiendust, sest linnavalitsus kiitis eile heaks sinna 24korruselist kõrghoonet lubava planeeringu.

Maakri tänava 28 ja 30 kruntide kokku 0,38 hektari suurusele alale peaks OÜ Lewis Invest Iiri investorite toel ehitama kuni 80 meetri kõrguse hoone. Samas eraldatakse kruntidest tükid, kuhu tuleb rajada Tornimäe tänava pikendus ning neljakorruseline äri- ja kortermaja.

Praegu on kruntidel neli väiksemast maja, millest jääb püsti vaid üks, arhitektuurimälestisena kaitse all olev Lenderi gümnaasiumi hoovipoolne hoone.

Lewis Investi juhataja Olev Mait Makki sõnul on detailplaneering üle viie aasta veninud. “Tegemist on strateegilise piirkonnaga, kus on palju huvigruppe. Hoone eskiise, arhitektuurilist kava või ruumilahendusi hetkel pole,” nentis Makk.

Esialgse plaani kohaselt on hoonesse planeeritud umbes 80 korterit. Maa-alune parkla mahutab kuni 90 sõidukit, samuti peaks majas olema äripinnad.

Planeeringu autori, R-Konsulti peaarhitekti Irina Raua sõnul on pargiala laiendatud ning sinna võib rajada laste mänguväljaku. Samuti on tekitatud Tornimäe tänava pikendus, mis viib üles Lennuki tänavale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing