Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Nokia ei rõõmustanud

Peeter Teder 27. jaanuar 2006, 00:00

Euroopa aktsiad tõusid eile teist päeva järjest, Nokia kvartalitulemused valmistasid aga investoritele pettumuse.

Langejatest oli veel olulisemaid Hispaania naftakompanii Repsoli aktsia. Nokia aktsia kukkus pärast majandustulemuste avalikustamist. Nokia kasum alanes ühe protsendi ja oli 1,07 miljardit eurot (16,7 miljardit krooni). Kasum aktsia kohta tuli 25 eurosenti. Nokia aktsiat toetas natuke aktsiate tagasiostuprogramm, mille kohaselt ostetakse tänavu tagasi 6,5 miljardi euro eest aktsiaid. Nokia aktsia langes siiski 2,3 protsenti, makstes 14,77 eurot. Repsoli aktsia läks langusse pärast seda, kui firma teatas gaasi- ja naftareservide 25-protsendilisest mahakandmisest. Repsoli aktsia odavnes 8,6 protsenti ning maksis 22,65 eurot.

Tõusvatest aktsiatest oli Euroopas märkimisväärsemad elektrijaamadele seadmeid tootvate Alstomi ja ABB aktsiad. Alstomi aktsia tõusis 4,9 protsenti ning maksis 60,3 eurot. ABB aktsia kerkis 2,6 protsenti ja oli 13,85 Šveitsi franki. Tõusjate hulka kuulusid veel kindlustusfirmade Allianzi ja Axa, tsemenditootja Lafarge'i ning autotootja DaimlerChrysleri aktsiad.

USA turud alustasid tänu oodatust parematele majandustulemustele eilset päeva tõusuga. Headest tulemustest raporteerisid raskemasinate tootja Caterpillar ja sõjatehnika tootja Lockheed Martin. Caterpillari aktsia hind tõusis 1,7 protsenti ning väärtpaber maksis 63,12 dollarit. Lockheed Martini aktsia kerkis 2,9 protsenti ning aktsia maksis 66,89 dollarit. Langejatest oli olulisim General Motors, mis raporteeris järjekordsest kvartalikahjumist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing