PM: Opositsioon kuulutas Savisaarele boikoti

27. jaanuar 2006, 07:57

Üleeilses Riigikogu infotunnis igavles majandusminister Edgar Savisaar saadikute küsimusi oodates ning läks poole infotunni pealt kohvikusse sööma.

Üleeilses Riigikogu infotunnis oli saadikutel võimalik esitada küsimusi kaitseminister Jürgen Ligile, majandusminister Edgar Savisaarele ja regionaalminister Jaan Õunapuule, kirjutab Postimees.

Isamaaliitlane Helir-Valdor Seeder alustas küsimustega Õunapuule, vastamise kord jõudis ka kaitseminister Ligini, kellelt küsis küsimusi isamaaliitlane Trivimi Velliste.

Ühel hetkel teatas Velliste infotundi juhtinud esimees Ene Ergmale: «Austatud juhataja! Minul on küsimus hoopis teile. Te ütlesite Riigikogule, et infotunnis osalevad kolm ministrit, mina näen kahte ja juba pikemat aega ei viibi meie hulgas majandusminister. Kodukorraseaduse kohaselt peaks kõik ministrid viibima saalis, on teil informatsiooni, mis on juhtunud?»

Ergmale tuli appi erakonnakaaslane Urmas Reinsalu. «Austatud riigikogu esinaine! Ma arvan, et midagi dramaatilist ei ole. Härra minister on kenasti riigikogu lossis, sööb kohvikus lõunat. Kõik on korras ja jääb üle ainult jätku leiba soovida,» teavitas Reinsalu. Tegelikult on opositsioon juba kahel korral ühiselt kokku leppinud, et infotunnis Savisaarele küsimusi ei esitata.

Majandusminister Edgar Savisaar ütles, et kuuleb boikotist esimest korda. «Ma ei võta seda tõsiselt. Arvan, et nad ei julge lihtsalt küsida,» leidis Savisaar. «Kardavad, et antakse neile sobimatuid vastuseid.»

Isamaaliidu pressiesindaja Margus Tsahkna sõnul tuleneb boikott sellest, et Savisaarelt ei saa sisulisi vastuseid. «Opositsioon otsustas teist korda ühiselt, et ei ole mõtet väärtuslikku infotunni aega kulutada Savisaarele, kes on korduvalt näidanud, et ta ei soovi küsimustele vastata,» ütles Tsahkna. «Opositsiooni huvitavad sisulised vastused, kuid neid pole mõtet Savisaarelt oodata.»

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing