Abieluvaraleping väldib hilisemaid vaidlusi

30. jaanuar 2006, 00:00

Üldreeglina on abielu kestel abikaasade omandatud vara abikaasade ühisvara. Samas on selles reeglis ka erandeid, näiteks ei ole abikaasade ühisvaraks abikaasa poolt abielu kestel kinke või pärimise teel omandatud vara, tagastatud või asendatud õigusvastaselt võõrandatud vara või selle vara eest makstav kompensatsioon. Abikaasa lahusvara on ka tema omandis enne abiellumist olnud vara.

Abieluvaralepinguga võivad abikaasad kindlaks määrata vastastikused varalised õigused ja kohustused erinevalt perekonnaseaduses toodud üldreeglist. Abieluvaralepingu võib sõlmida enne abiellumist või abielu kestel, kuid igal juhul tuleb see tõestada notariaalselt. Enne abiellumist sõlmitud lepingust tekivad abikaasade vastastikused õigused ja kohustused abielu sõlmimise ajast.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing