Stokker lükib kaupluseketti uusi lülisid

Väinu Rozental 30. jaanuar 2006, 00:00

Stokkeri müügivõrgu tormiline areng kasvatas Mecro konsolideeritud käibe eelmisel aastal 1,37 miljardi kroonini ehk võrreldes 2004. aastaga 80 protsenti.

"Tartu tööriistakeskusega kustutasime võla Lõuna-Eesti klientide ees," ütles Mecro tegevdirektor Priit Prints. "Kui enne tegutsesime Tartu piirkonnas tagasihoidlikes tingimustes, siis nüüd saame siinsetele klientidele pakkuda täisteenust."

Tartu tööriistakeskuse kogupind on 1000 ruutmeetrit, millest kolmandiku moodustab hooldekoda, kuhu mahuvad vabalt ka suured traktorid ja kombainid. Müügipinda on 24 miljonit krooni maksvas keskuses ligi 500 ruutmeetrit.

Eestis on praegu 11 Stokkeri tööriistakeskust, tänavu valmib keskus Kuressaares. Lätis kuulub Stokkeri ketti seitse kauplust ja Leedus on kuus keskust. Paari aasta jooksul plaanib Mecro ehitada Eestisse veel kolm ning Lätti ja Leetu kokku kümme tööriistakeskust.

Printsi sõnul on Stokkeri omanikfirma Mecro käibe kasvu taga Balti regiooni kiire majanduskasv. "Vajadus põllumajandustehnika ja ehitusseadmete järele järjest suureneb," ütles Prints. "Kui konkurendid tegutsevad peamiselt ühes segmendis, siis meie kaubavalik algab kruvikeerajast ja lõpeb kombainiga," lausus Prints.

Printsi sõnul on nende suurimaks konkurendiks kõigis kolmes Balti riigis põllumajandustehnikat ja ehituskaupu müüv Soome kontsern Kesko ning ehitusmasinaid müüv firma Intrac.

ASi Kesko Agro Eesti tegevjuht Tõnu Kelder ütles, et laienemine, sealhulgas konkurendi laienemine on igati positiivne, sest see tagab klientide parema teeninduse. "Ilmselt on Mecrol vajadus laiendada müügivõrku," kommenteeris Kelder.

Neliteist aastat tagasi moodustatud ASi Mecro omanikud on Ando Aron ja Mart Lajal. Lisaks Mecrole tegutseb Stokkeri kaubamärgi all Mecro tütarfirma, kuivatite ja laudaseademete müügi ning hooldusega tegelev AS Agribalt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing