ÄP 5 aastat tagasi: Terasemees Levada ootab Euroopa Liitu

ÄP 31. jaanuar 2006, 00:00

Kümne aastaga Eesti teraseturu liidriks tõusnud ASi Levadia omanik Viktor Levada ootab ühinemist ELiga, et teenida Venemaa ja Ukraina terase müügi pealt, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Kui selgub päev, millal Eesti ühineb ELiga, vean sellele platsile Venemaalt ja Ukrainast 100 000 tonni terast ja jään ootama hinnatõusu, rääkis Levada Äripäevale. Levada ennustab Eestis terasetoodete hinna tõusu, sest EL piirab kauba sissevedu kvootidega. "Ostan endale suure sigari ja istun seda suitsetades terasevirna otsas," lausus Levada kavalalt muiates.

Hetkeseis: Levada pani ennustustes täppi. Kohe pärast liitumist hakkaski metalli hind kiiresti kerkima, nõudlus toormetalli järele aga ei vähenenud ning seetõttu kerkisid Levadia käive ja kasum. Mullu sügisel kinnitas Viktor Levada Äripäevale, et ettevõtte viimaste aastate edu taga on suuresti ettenägelik ärivaist, mille ajel vahetult enne ELiga liitumist suured kogused Venemaa metalli kokku osteti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing