Taani lehepila läheb firmadele kalliks maksma

31. jaanuar 2006, 11:00

Taani ajalehes Jyllands-Posten avaldatud koomiksisari on solvanud ja ärritanud moslemimaailma sedavõrd, et Taani toodetele on kuulutatud boikott.

Boikotiga on ühinenud mõjukas Araabia riik Saudi Araabia, kes kutsus läinud nädalal oma saadiku Taanist kodumaale. Saudi ja teiste Araabia riikide telekanalid soovitavad inimestel mitte osta Taani kaupu.

See ei ole naljaasi, sest ainuüksi piimakontsern Arla import Saudi Araabiasse on 3,4 miljardit krooni. Ta veab sinna põhiliselt piimapulbrit, mis Saudi Araabia pealinna Er-Rijadi piimakombinaadis töödeldakse. Nüüd oli Arla sunnitud selle 800 töötajaga kombinaadi sulgema.

Taani tooteid boikoteeritakse ka Jeemenis, Qataris, Bahreinis, Süürias, Iraagis.

Olukorra pärast mures oleva Taani tööstusliidu tegevdirektor Hans Skov Christiansen saatis ajalehele Jyllands-Posten avaliku kirja. Seal öeldakse: „Sõnavabadusega kaasneb vastutus, kui solvatakse suuri rahvusgruppe. Leht peaks oma vea heastama.”

Jyllands-Posteni koomiksis oli naeruvääristatud islami rajajat ja prohvetit Muhamedi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing