Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ulatuslik õlireostus äratas Harjumaa kriisitoimkonna

31. jaanuar 2006, 22:26

Ulatusliku õlireostuse tõttu Harjumaal Keibu lahe piirkonnas ja seoses lindude massilise hukkumisega, aktiveeris Harju maakonna kriisikomisjon oma tegevust.

Kogunenud komisjon leidis, et tegemist on ilmsete hädaolukorra tunnustega maakonnaülese looduskeskkonna reostusega, mistõttu on vajalik maakonna kriisitoimkondade abil teabevahetuse korraldamine, ressursside kasutamise ning ametkondade koostöö koordineerimine ning hädaolukorra tunnustega situatsiooni jätkuv analüüsimine.

Komisjon otsustas suunata alates kolmapäevast sündmuskohale ühe kriisireguleerija, kes hakkab koha peal koordineerima abijõudude koostööd.

Samuti pöördub kriisikomisjon Harju maakonna mereäärsete valla- ja linnavalitsuste poole palvega kontrollida oma territooriumi rannikualad, et leida võimalikke uusi reostuskohti ning teavitada sellest keskkonnainspektsiooni ööpäevaringsel valvetelefonil 1313. Samal telefonil oodatakse infot reostuse ja kahjustatud või hukkunud lindude kohta.

Kuna tegemist on ilmsete hädaolukorra tunnustega maakonnaülese looduskeskkonna reostusega, siis otsustas Harju maakonna kriisikomisjon pöörduda ka vabariigi valitsuse kriisikomisjoni poole palvega kaalutleda ametkondadevahelise koostöö korraldamise juhtimise ülevõtmist Harju maakonna kriisireguleerimise toimkondade tasandilt keskkonnaministeeriumi või valitsuse kriisikomisjoni tasandile.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing