Lang: ümberasunutele vara tagastamise peab otsustama kohalik omavalitsus

ÄP 02. veebruar 2006, 00:00

Justiitsminister lükkab ümber väite, nagu taotleks ta omandireformi aluste seaduse (ORAS) N 7 lõike 3 tühistamisega Saksamaale ümberasunutele vara tagastamist. Vara tagastamise või mittetagastamise ning võimalike saadud kompensatsioonide üle peab otsustama kohalik omavalitsus.

"Minu allkirjastatud eelnõu eesmärgiks on lõpetada põhiseadusevastane olukord, kus ümberasujate vara tagastamise osas puudus õigusselgus," selgitas justiitsminister. "Nimelt tuleks omandireformi aluste seaduse alusel neile vara tagastamise ja kompenseerimise taotlused lahendada riikidevahelise kokkuleppega. Sellist kokkulepet ei ole sõlmitud ning ümberasujatel ja ka üürnikel puudub selgus nende omandiõiguste osas."

Lang lisas, et tühistades ORASe vastava lõike, saavad ümberasujate taotlused samasteks teiste tagastamistaotlustega ning need vaadatakse kohaliku omavalitsuse poolt läbi samamoodi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing