SLÕL: Kindlustusfirma kaebas riigiprokuratuuri kohtusse

06. veebruar 2006, 08:16

Ergo Kindlustus ootab juba kolmandat aastat, et riik maksaks kinni kahju, mis tekkis riigiprokuratuuri korteris veetoru lõhkemisest puhkenud üleujutusest.

Kentsakas lugu algas 9. jaanuaril 2003, kui Viljandis Lossi 26 maja ülakorruse korteris lõhkes veetoru ja vesi ujutas üle alumise korruse prillipoe, kirjutab SL Õhtuleht.

Ergo Kindlustus maksis läbivettinud poe omanikule välja 72 733 krooni remondiraha ja asus seda siis omakorda sisse nõudma kahju põhjustanud korteriomanikult. Omanikuks osutus riik, valitsejaks justiitsministeerium ja kasutajaks riigiprokuratuur.

Prokuratuur teatas aga kindlustusfirma nõude peale, et poe remondiarve on kahtlaselt suur, ja palus andmeid täpsustada. Kindlustusfirma avastaski, et remondifirma hinnapakkumises oli 51,6 ruutmeetrist kogemata saanud 15,6.

Prokuratuur ei jäänud aga ka selle selgitusega rahule, vaid kahtles arves edasi.

Siis vajus hoogne kirjavahetus paariks aastaks soiku, kuni prokuratuur sai mullu 28. detsembril Tallinna linnakohtult teate, mille järgi Ergo nõuab riigilt 72 733 krooni varakahju pluss 4750 krooni kohtukulu.

Peaprokurör Norman Aas saatis teate edasi justiitsministeeriumi kantslerile Jüri Pihlile, sest riiki esindab kohtuasjas just see ministeerium. Lisades, et 27. jaanuariks peab kohtule teatama, kas hagi tunnistatakse või esitatakse vastuhagi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing