Soomlased tahavad Hiina ja Venemaa majanduskasvust osa saada

ÄP 07. veebruar 2006, 00:00

Soome üritab järgneval kümnendil maksimaalset ära kasutada Hiina ning Venemaa kasvavat majandust, et tuua logistika ning transiidi kaudu senisest veelgi rohkem investeeringuid riiki. Samas on Euroopa Liidus (EL) ka puudusi.

Euroopa Parlamendi liige Reino Paasilinna sõnul on Euroopa liialt kaua loorberitele puhkama jäänud. Mahajäämus USAst suureneb iga aastaga.

"Euroopas on seis nukker, transport liigub aeglaselt, puudub ühtne koordineerimine. EL võib ebaõnnestuda, kui ei toimu struktuurimuutust. Muret valmistab ka veel see, et logistika ning transpordile on ELi eelarves marginaalne osa," hoiatas Paasilinna võimalike negatiivsete arengute eest. Soome ise ei plaani aga käed rüpes istuda, vaid soovitakse kasvavatest turgudest osa saada.

Soome hea asukoht Euroopa Liidu ja Venemaa vahel võimaldab Soome transpordi ja kommunikatsiooniministeeriumi alalise sekretäri Juhani Korpela sõnul osa saada Venemaa ja Hiina kasvavatest majandustest.

"Kui suudame kiirendada piiriületuse protseduure, võime jõuda väga kaugele. Juba praegu kasvavad kaubamahud Venemaa vahel 20% aastas. Soomel on head võimalused olla koridoriks Hiina, Venemaa ning Euroopa vahel," lausus Korpela.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing