Turvafirma näitas teed

Raivo Sormunen 10. veebruar 2006, 00:00

Turvateenustepakkuja Securitas ja naftakompanii BG ootamatult head majandustulemused aitasid eile Euroopa börsid plussi.

Meilgi tegutseva turvakontserni aktsia oli eile pärastlõunaks Stockholmi börsil tõusnud 13,5% ja liikus 149,5 Rootsi kroonil. Enne eilset oli aktsia viimased kuus kuud paigal seisnud.

Securitase IV kvartali kasum kasvas 8% (ulatudes 754 mln Rootsi kroonini) ja käive tõusis 16% võrra. Lisaks tuli firma välja teatega, et eraldab oma kontsernist kolm üksust ning keskendub mehitatud valve pakkumisele. Kõikide eraldatavate üksustega saab tulevikus tõenäoliselt ka börsil eraldi kauplema hakata.

Analüütikute arvates mõjub üksuste laialilöömine ja tegevuse kontsentreerumine ettevõttele positiivselt. "Pärast ettevõtete eraldumist saame me ka parema pildi firma üksusest," ütles Bloombergile Jyske Bank analüütik Jesper Frederiksen, kes soovitab aktsiat "koguda".

Suurbritannia suuruselt kolmanda naftakontserni BG Group aktsia rallis üles 9,3% (675 pennini) ja liikus Londoni börsil uuel rekordtasemel. Pärast IV kvartali kasuminumbri 96protsendilise kasvu teatamist raporteeris BG Group, et tõstab oma dividendimakset ja tootmisprognoose.

Tõusis kogu naftasektor, kuna nafta hind hakkas oma viimase viie nädala madalaimalt tasemelt taas tõusma. Parem päev oli eile aga kaevandajatel, kuna turgudel spekuleeritakse, et kasvav metalli pakkumine ei suuda Hiina-suunalist nõudlust rahuldada.

Soome elektroonikaseadmete tootja Elcoteq SE aktsia kukkus pärast IV kvartali tulemuste avaldamist 7% ja liikus 17,95 eurol.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:46
Otsi:

Ava täpsem otsing